Arhiva noutăţilor consulare

Consultări consulare moldo-turce

Marți, 06 septembrie 2016, la Ankara au avut loc consultările moldo-turce în domeniul consular la nivel de șefi de servicii consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state.

La deschiderea evenimentului, Părțile au subliniat importanța menținerii dialogului pe diferite subiecte conexe cooperării juridice internaționale, precum și respectarea prevederilor instrumentelor bilaterale și multilaterale cu relevanță în materia consulară.

Totodată, în cadrul consultărilor au fost examinate unele probleme și dificultăți de ordin consular cu care se confrunta cetățenii ambelor țări aflați, respectiv, pe teritoriul celuilalt stat, menționându-se necesitatea avansării comunicării interinstituționale în vederea acordării prompte a suportului necesar celor aflați în stare de necesitate.

Urmare consultărilor, oficialii au convenenit asupra necesității continuării cooperării bilaterale în domeniul consular, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru consolidarea activității consulare, fiind convenită următoarea rundă a discuțiilor la Chișinău.